Általában akkor érdemes telefon adásvételi szerződést kötni, amikor egy használt telefont kívánsz vásárolni vagy eladni. A telefon adásvételi szerződés célja az, hogy dokumentálja az eladási tranzakciót, és biztosítsa mindkét fél jogait és kötelezettségeit.

Ha te vagy az eladó, akkor érdemes a telefon adásvételi szerződést akkor kötni, amikor a vevő jelzi, hogy meg szeretné vásárolni a telefont. Ezt követően a telefon adásvételi szerződés megkötése ajánlott, mielőtt átadnád a telefont a vevőnek, hogy biztosítsd, hogy minden szükséges információ és feltétel megállapításra kerüljön.

Ha te vagy a vevő, akkor érdemes a telefon adásvételi szerződést akkor kötni, amikor megegyeztél az eladóval a vételárban és az egyéb feltételekben. A telefon adásvételi szerződés megkötése biztosítani fogja számodra, hogy dokumentáld az adásvételt, és megvédd az érdekeidet, ha bármilyen probléma merül fel a tranzakció során.

Összefoglalva, az adásvételi szerződés megkötése akkor ajánlott, amikor mindkét fél megállapodott a vételárban és az egyéb feltételekben, és készek aláírni a szerződést.

Telefon Adásvételi Szerződés

Másold ki és tedd be egy wordbe:

Telefon Adásvételi Szerződés

Szerződés száma: [Szerződés száma]

Szerződés dátuma: [Szerződés dátuma]

Eladó neve: [Eladó neve]

Eladó címe: [Eladó címe]

Eladó telefonszáma: [Eladó telefonszáma]

Vevő neve: [Vevő neve]

Vevő címe: [Vevő címe]

Vevő telefonszáma: [Vevő telefonszáma]

Eladó eladó a következő telefont a vevőnek, és a vevő elfogadja az adásvételi feltételeket:

Termék: [Márka, modell és típus]

Állapot: [Új vagy használt, valamint a készülék általános állapota]

Szállítási költség: [A szállítási költség összege]

Eladási ár: [Az eladási ár összege]

Fizetési mód: [Az elfogadott fizetési mód, például készpénz vagy átutalás]

Garancia: [Az eladó által nyújtott garancia, ha van ilyen]

A vevő elfogadja a telefont az „ahogy van” alapon, és elismeri, hogy megvizsgálta a telefont az adásvételi tranzakció előtt. Az eladó semmilyen felelősséget nem vállal az esetleges hibákért vagy hiányosságokért, amelyek az adásvételi tranzakció után jelentkeznek.

A vevő tudomásul veszi, hogy a telefont az adásvételi tranzakció során adta-vette át, és hogy semmilyen más garancia vagy szavatosság nem áll rendelkezésére, csak azok, amelyek az adásvételi szerződésben rögzítettek.

Az aláírásokkal az eladó és a vevő kijelentik, hogy elolvasták, megértették és elfogadták az adásvételi szerződés feltételeit, és azokat kötelezőnek tartják.

Eladó aláírása: ___________________________

Dátum: ________________

Vevő aláírása: ___________________________

Dátum: ________________

Tanú1:

Tanú2:

Ez a fenti mintaszerződés csak általános útmutatás, és nem helyettesíti a jogi tanácsadást vagy a jogi dokumentumok megbízható előállítását. A pontos jogi megoldás érdekében javasoljuk, hogy fordulj jogi szakemberhez.