A Viroplazin kapszula egy nagyon népszerű gyógyszer a kutya és macska gazdik körében. Összegyűjtöttünk 5+1 hasznos információt a Viroplazin kapszuláról.

1.      Mire adható a Viroplazin?

A Viroplazint kutyák és macskák kaphatják többféle vírusfertőzés esetében, például kutya parvoenteritis, macska panleucopenia, herpes rhinotracheitis stb. Olyan vírusfertőzések esetében használható, ahol heveny-félheveny, gyulladásos tünetek állnak a megbetegedés hátterében.

2.      Miért különleges a Viroplazin?

Mert a Viroplazin az egészséges sejtekre nem hat, csak a vírussal fertőzött sejteket pusztítja el. Inaktív hatóanyagaiból – barackmag kivonat és nátrium-tioszulfát – a vírusfertőzés során termelődő enzimek hatására kizárólag a fertőzött sejteken belül alakulnak ki az aktív hatóanyagok.

3.      Milyen formában érhető el és adagolható a Viroplazin?

Kapszula formában. A kapszulát vagy az állat szájába adva(nyelv hátsó részére, hogy könnyen lenyelje és ne köpje ki) vagy az ételébe téve lehet adagolni, beadni.

A Viroplazint napi kétszer, reggel és este kell beadni. Amennyiben heveny fertőzésről van szó, akkor a kúrát 5-7 napig kell folytatni. Ha súlyosabb betegségről van szó, szubakut és krónikus esetekben, akkor 10-14 napig adagolandó.

4.      Milyen kiszerelésben kapható?

10 kapszulás kiszerelésben kapható, különböző, 25 mg, 50 mg, 100 mg és 200 mg hatáserősségben. A Viroplazin vény nélkül kiadható gyógyhatású készítmény.

5.      Milyen mellékhatásai lehetnek?

Mellékhatások nem ismeretesek. Kutyákon, macskákon, és laboratóriumi állatokon végzett vizsgálatok alapján 1000-szeres túladagolásban sem okozott az enyhe bágyadtságon kívül egyéb tüneteket.

+1 Hol kapható a Viroplazin? Házhoz szállítással is rendelhető?

A Homevet Patika és webshop kínálatában is megtalálható a Viroplazin kapszula. A Homevet Patika azért is népszerű az háziállattartók körében, mert a webshopban kizárólag olyan termékek találhatók meg, melyeket állatorvos ellenőrzött és ezáltal megbízható minőséget biztosítanak.

A szakmai hátteret dr. Papp Zoltán állatorvos biztosítja, aki több év tapasztalatát és szakmai tudását felhasználva gyűjtötte össze a legjobb termékeket.